KRIPTORXIZM KASALLIGINING TURLI SHAKILLARINI GORMONAL VA OPERATIV DAVOLASH SAMARADORLIGINING TAHLILI - Mirzakarimov , Bahromjon; Isakov , Nuriddin; Karimov , Donyor (Xalqaro ilmiy pediatriya jurnali, 2023)
Annotatsiya: Maqolada kriptorxizmning turli shakillari bilan gormonal va operativ davolangan 1 yoshdan 15-yoshgacha bo‘lgan 85 nafar bemor bolalar ikki bosqichda to‘rt guruxga bo‘lib, A- operatsiyadan avvali bosqichda 1 gurux gormonal davo olganlar, 2 gurux gormonal davo olmaganlar, B- operatsiyadan so‘ngi bosqichda 1 gurux gormonal davo olganlar, 2 gurux gormonal davo olmaganlar sifatida tahlillar natijalari keltirilgan. Kuzatishlar asosida kompleks davolash o‘z vaqtida va to‘g‘ri qo‘llash natijalarini yaxshilashga, vaqt o‘tgandan so‘ngi davolash esa moyak parenximasi qon tomirlarida trofika buzilishi hisobiga bu jarayon qaytmas jarayonga o‘tishini ko‘rsatdi.