(untitled) (Xalqaro ilmiy pediatriya jurnali, 2023)
Xulosa: Moslashuv buzilishlari bilan bog’liq holda bolalarning moslashish stressini baholash uchun tavsiya etilgan usullardan biri bu moslashish potentsiallari holatini ommaviy tezkor baholash imkonini beruvchi noinvaziv omegametriya usulidir. Tadqiqotning maqsadi omega potentsial ko’rsatkichlari o’rtasidagi buzilishlar o’rtasidagi bog’liqlikni o’rnatishdan iborat edi, bu moslashish mexanizmlari va bolaning tanasining qarshiligiga bog’liq. Material va usullar: bolalarda SMFPni o’rganish bolalar tanasining qarshilik darajasining og’irligiga qarab o’tkazildi (n=157; ular orasida tana qarshiligi past (LRO) n=89, juda past qarshilikka ega bolalar (n=157). VLO) n=58). Natijalar: Sog’lom (30±1,8 mV) va tana qarshiligi juda past bo’lgan bolalar o’rtasidagi ko’rsatkichlarni solishtirganda, moslashish mexanizmlarining intensivligini hisobga olgan holda, moslashish mexanizmining muvaffaqiyatsizligi qanchalik aniq bo’lsa, omega salohiyati shunchalik past bo’lishi aniqlandi. indikator (9,89 ± 0,76 mV ).